Noutati de pe Traseele de concurs

Cupa.TabereCuSuflet.036Traseele pe care se va concura la Cupa Tabere cu Suflet MTb sunt in stare buna si va asteapta sa le descoperiti:)

Starea traseului
In weekend am strabatut traseul de mai multe ori si, cum saptamana trecuta au fost cateva ruperi de nori, ne asteptam la ce e mai rau. Ei bine, cu exceptia zonei unde s-au tras busteni, despre care am scris mai sus, unde am mers aproximativ 300 m pe langa bicicleta, practic nu am gasit noroi. Am gasit multa apa, mai multe balti adanci de 5 – 10 cm care puteau fi ocolite la nevoie, insa niciun rau pe care sa fim nevoiti sa il traversam sau vreo alta problema. Iata cateva imagini recente de pe trasee.

Marcare
Traseele au fost parcurse de echipa de organizare si marcate in proportie de 90%. Unele intersectii in care vor fi organizatori pentru indrumare au fost lasate fara marcaj, insa nu reprezinta o problema pentru orientare.

Amenajare
Mai multi copacii cazuti au fost taiati iar traseul a fost curatat de crengi, bolovani si alte obstacole si au fost semnalizate portiunile periculoase.
Pe Traseul Narciselor a fost drenat un suvoi care a infundat un podet si a stricat drumul forestier pe o distanta de 200 m. Mai sunt 2 copaci care urmeaza sa fie taiati sau indepartati.
Pe Traseul TeamXpert, pe o portiune lunga de 700 m unde s-au carat lemne au fost create rute ocolitoare.
In acest moment traseul este curat, fiind ciclabil in proportie de 97%, poate chiar mai mult pentru cei de la categoria Elite:) Sunt doua portiuni unde, probabil, vor fi nevoiti sa coboare de pe bicicleta: zona unde s-au carat busteni si portiunea cu grohotis, unde apa a rupt drumul.

Modificari
Au fost facute doua modificari avand in vedere doua obiective: securitatea concurentilor si eliminarea portiunilor de push bike.
1. Securitatea concurentilor
Traseele TeamXpert si Narciselor au fost modificate astfel incat sa ocoleasca stana din Cabucetul Azugii.
Pe Traseul Tabere cu Suflet recomandam insotirea copiilor!
2. Eliminarea portiunilor de Push bike
A fost eliminata portiunea de push bike din spatele Cabanei Susai, astfel ca acum, la cabana se urca pe drumul forestier.

Advertisements

About Radu

http://radusavin.ro
This entry was posted in 2016, Azuga, Cupa Tabere cu Suflet and tagged , , , . Bookmark the permalink.