Medalie si Diploma de participare pentru Matei

MateiOlteanuMatei Olteanu, de 6 ani, locul 9 la Comana Bike Fest 2015, a primit diploma si medalie de participare prin programul Garantie 100%.

Tatal sau, Cristian Olteanu, ne-a solicitat printr-un email la o saptamana dupa concurs,  medalie si diploma de participare pentru Matei. I s-a oferit achizitionarea pachetului VIP, insa ne-a raspuns ca nu agreaza ‘conditionarea certificarii participarii la un eveniment pentru copii de achitarea unei taxe suplimentare, iar inocularea culturii VIP la copii atat de mici i se pare o directie discutabila’. “Ce sa ii spui copilului, ca daca plateste tati mai mult atunci primeste si medalie (atentie, de participant)??!?! De ce nu se fac si pachete pentru locurile 1-3 ((aur / argint / bronz) , daca vrei diploma platesti si mai mult si poti urca pe podium. Unde poti primi si premiu daca tati mai achita o taxa. KIT superVIP “premiant”!?!”

In urma acestui raspuns, s-a  luat act de nemultumirea sa legata de pachetul VIP si i s-a oferit gratuit aceasta facilitate, pe care a refuzat-o insa. Ca urmare i s-a oferit doar diploma si medalie de participare pentru Matei Olteanu. I s-a propus ca premierea sa aiba loc intr-un cadru festiv, insa a refuzat.

Legat de parerea exprimata vis-a-vis de ceea ce a numit ‘cultura VIP’,  am raspuns: pachetul VIP nu face parte din cei 3 piloni de baza ai oricarei Competitii sportive (Competitivitatea, Tehnica si Joaca) ci face parte mai degraba din conceptul ‘Vanity Wall’. Motivul pentru care, cu cateva exceptii, nu se acorda medalii, diplome sau premii de participare la competitiile noastre, nu are legatura cu partea materiala ci este legat de promovarea unor valori in randul copiilor. Am concurat de la varste fragede la competitii la care nu se acordau premii decat celor de pe podium si, uitandu-ne inapoi, consideram util acest lucru pentru promovarea unor valori legate de competitivitate pozitiva.”

Legat de incadrarea cererii la unul dintre programele WeCare FaraTaxa sau Garantie 100%, ni s-a raspuns ca “nu suntem handicapati sau defavorizati si nu suntem nici nemultumiti, competitia a fost foarte frumoasa si bine organizata”.

Advertisements

About Radu

http://radusavin.ro
This entry was posted in 2015, BikeFest, Comana and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.