Trasee: noi Modificari

TabereCuSuflet.209Traseele de concurs au fost din nou modificate, pentru a evita zonele afectate dar si pentru a deschide zone noi si a pune in valoare frumusetea Parcului Natural Comana. In Weekendul Activ de 1 mai vom organiza o iesire pentru a le descoperi impreuna:)

Ca mai de fiecare data, iarna a lasat urme adanci in Padurea Comana iar padurea a suferit o multime de transformari. Unele poteci au devenit impracticabile datorita copacilor cazuti sau a unui pod rupt, altele au devenit magistrale pe care camioanele cu lemne au sapat santuri adanci, iar altele au fost arate tocmai pentru a descuraja furtul de lemne.

TabereCuSuflet.061Anul acesta insa cea mai mare problema au fost porci lui nea Mitica padurarul, care au avut o slabiciune pentru trasee si le-au ramat sistematic:) Nu credeam ca porci pot fi in stare de asa prapad …

In aceste conditii suntem nevoiti sa tasam potecile, sa refacem traseele si, unde nu se poate, sa taiem trasee noi. Pe forestiera de jos, ramata de porci, am creat un culoar pe care se poate rula destul de bine in regim single track. De asemenea, ultima parte a traseului a devenit impracticabila datorita camioanelor si tractoarelor, astfel incat am inlocuit-o cu o portiune noua, foarte frumoasa, de 2 km lungime.

Pentru a oferi o experienta placuta, traseul pentru copii va fi cu diferit de cel al adultilor. In plus, am tinut cont de experienta anului trecut si am gandit trasee de backup pentru fiecare categorie.

Podul construit de noi si refacut in repetate randuri, a fost distrus din nou:( Avand in vedere ca traseul “original” al celor de la Riders Club trece, la fiecare editie, tot pe aceasta punte, ii vom contacta pentru ne ajuta la refacerea podului. Speram sa raspunda pozitiv.

Un lucru bun este ca toate aceste modificari ne permit sa deschidem zona noi iar traseul devine tot mai frumos:)

Iata cateva imagini de pe traseu, inclusiv cu portiunile de refacut. Mai multe imagini cu podul rupt se gasesc pe blog.taberecusuflet.ro

Foto: Tabere cu Suflet

Advertisements

About Radu

http://radusavin.ro
This entry was posted in 2015, BikeFest, Comana, TeamXpert, Traseul Bujorilor. Bookmark the permalink.