Călătorie între Cer şi Pământ

Calatorie intre Cer si PamantColegii si prietenii de la Transalpina Bike ne-au transmis o invitatie la un Concurs de ciclism in subteran!

“Călătorie între Cer şi Pământ este un concurs de mountain bike cross country unic în România, şi în lume, care va avea loc la Târgu Ocna duminică pe 22 iunie 2014.
De ce este unic? În primul rând pentru că vei putea pedala într-o mulţime de situaţii şi într-o grămadă de locuri. Spre deosebire de concursurile „obişnuite” de mountain bike, care te duc prin oraşe, sate, pe dealuri şi prin păduri, la Călătorie între Cer şi Pământ vei putea pedala inclusiv sub pământ!
De curând organizatorii concursului de mountain bike de la Târgu Ocna – Societatea Naţională a Sării – SALROM, Primăria Târgu Ocna şi AS. Transalpin Bike, au definitivat traseul competiţiei.
Acesta are o lungime de aproximativ 15 km şi va trece inclusiv prin Salina din Târgu Ocna, Mina Trotuş, adică vei coborî 240 m în subteran, pe propria ta bicicletă! Ţine cont că lucrul ăsta nu îl poţi face în mod normal şi doar cicliştii înscrişi la acest concurs vor avea privilegiul să viziteze salina pe bicicletă.
Traseul pleacă din centrul localităţii, din Piaţa Primăriei, şi continuă pe străzile oraşului unde traficul va fi oprit special pentru eveniment. Se ajunge în incinta Salinei Târgu Ocna unde se intră în curtea fabricii şi se traversează o serie de depozite. Acest lucru este încă o premieră, să poţi pedala în regim de concurs, de altfel în orice regim, prin peisajul industrial, dar curat, pus la dispoziţie de gazda SALROM. Cu un setup potrivit aici se vor face o mulţime de fotografii excelente, „unice”.

După ce se iese din depozite se intră în Mină. Singura dată când s-a mai pedalat la acest mod într-o mină de sare a fost în februarie 2013 la Salina Slănic Prahova unde a avut loc primul eveniment de acest tip – Călătorie spre Centrul Pământului 2013, organizat tot de SALROM şi AS. Transalpin Bike.
La Târgu Ocna Mina turistică se află la 240m adâncime aşa că până acolo ai de pedalat 3,1 km la vale pe tunelul de acces auto. Bucla din salină are în jur de 600m lungime şi se desfăşoară pe suprafaţă fermă din sare. Apoi, vrei nu vrei, trebuie săo iei la deal şi să urci înapoi cei 3,1 km pe tunel.

În mod normal tunelul nu este luminat decât sporadic însă pentru concurs gazdele au decis că este un moment propice să profite de ocazie şi să-l lumineze pe întreaga sa lungime.
Ieşiţi înapoi afară la lumină naturală vei ajunge în curând pe forestiere şi în pădure. Încă te afli în urcare şi vei continua aşa până când drumul forestier se transformă în drum de iarbă şi apoi potecă, până în cel mai înalt punct al traseului la 533m altitudine.
Dacă până aici totul s-a petrecut mai domol şi ai avut chiar timp să admiri peisajul, sa simţi mirosul pădurii si sa auzi ciripitul păsărilor, de acum poţi da drumul adrenalinei şi pedala la vale în cea mai mare viteză pe care ţi-o permite experienţa. Din cel mai înalt punct al traseului nu vei mai avea decât coborâre până înapoi în oraş. Coborârea se desfăşoară pe poteci de iarbă, poteci de pământ, drumuri forestiere şi drumuri asfaltate sau pietruite.
Ajuns înapoi în piaţă vei fi parcurs cei 15 km şi vei avea ocazia să te revitalizezi cu energizantele şi mâncarea pusă la dispoziţie de organizatori. Însă concursul nu s-a încheiat! Cursa durează 120 de minute aşa că în acest răstimp vei pedala cei 15 km de câte ori vei putea. Câştigătorul va fi cel care a făcut cât mai multe ture în timpul alocat.
Pentru că nu vrem doar să ne crezi pe cuvânt am editat şi un clip prin care te poţi convinge cât de variat este traseul şi cât de frumoasă este zona. Recomandarea noastră: veniţi cel puţin cu o zi înainte. Sâmbătă puteţi face împreună cu prietenii sau familia trasee de bicicletă în zonă, puteţi chiar încerca de mai multe ori traseul concursului, iar duminică delectaţi-vă cu ceva mai incitant, concursul de cross country.”

Inscrieri si mai multe detalii

Foto: Cristian Vasile – igu.ro

Advertisements

About Radu

http://radusavin.ro
This entry was posted in 2014, AlteCompetitii and tagged , , , . Bookmark the permalink.