Dificultatea traseelor

TeamXpert.012La Comana Bike Fest, ploile au transformat un concurs cunoscut ca “usor si frumos”, intr-unul mai greu decat On Top of the World!

Ploile de miercuri, joi si vineri au ingreunat mult traseele, transformand concursul intr-un de mare dificultate. Timpul mediu de parcurgere a traseului a crescut cu peste 80% si a fost nevoie de mult efort si darzenie pentru a parcurge portiunea de peste 5 km de noroi.
Iata cateva date statistice: Viteza medie a celor care au terminat cele doua ture ale Traseului TeamXpert este de 10. 3 km/h si variaza intre 7 si 14.7 km / h in cazul castigatorului.
La traseul Bujorilor, viteza medie scade la jumatate (5.54 km/h) si variaza intre 3.5 si 15.4 km/h in cazul castigatorului.
Rata de abandon si renuntare a fost de 33 % si include pe cei care au abandonat sau care nu au mai luat startul.

“A fost cel mai greu concurs la care am participat vreodata” spuneaa, la final, unul dintre participanti, cu zambetul pe buze.
In semn de apreciere pentru efortul riderilor, organizatorii au luat mai multe masuri.

Au fost si concurenti nemultumiti. In mod evident, cresterea dificultatii traseelor nu a fost una intentionata. Organizatorii au comunicat permanent informatii reale, despre starea traseelor.
In ultimul Update, aparut dupa inspectia de vineri, se spunea clar ca: “Intre km 7 si 12, zona ce include intrarea in punctul de alimentare, drumul din comuna Mihai Bravu si intrarea in padure, este noroi” si ca “Dupa punctul de alimentare se intra in cea mai grea zona a traseului – drumul din Mihai Bravu, coborare, unde este noroi – zona de atentie sporita!!
Se reintra in padure si urmeaza o portiune grea, noroi care incarca cauciucurile. Dupa trecerea de primul stavilar, traseul devine ciclabil fara probleme.”
In concluzie, “din 20 km – 5 sunt cu noroi greu, restul traseului este in conditii de umezeala, dar ciclabil.”

Pentru a obiectiviza mesajul, informatiile au fost preluate cuvant cu cuvant de la echipa de Inspectie a traseului, compusa din Cristi Airinei, organizator si rider Tabere cu Suflet, Bogdan Palaghian, rider BikeXpert, Bogdan Serbu, organizator si rider independent. Aceste informatii au fost transmise de catre Cristi si la Sedinta tehnica dinaintea competitiei.

Volumul de munca a fost foarte mare in conditiile in care a plouat in toate zilele in care s-a facut marcarea.
Au fost create trasee de backup atat pentru copii cat si pentru adulti si a fost initiata si procedura de modificare a traseelor sau chiar de amanare a concursului. Au fost consultati in privinta amanarii concursului / modificarii / scurtarii traseului cei din echipa de organizare, precum si mai multi concurenti, caci competitia le apartine in primul rand lor. Decizia a fost in favoarea modificari traseului de copii, nu si a traseului la adulti.   In aceste conditii, a fost activat doar Traseul de backup pentru Copii, care a fost modificat si mutat pe drumul forestier. Din pacate, unii parinti au ales sa mearga cu copiii lor pe traseul de adulti, impotriva recomandarilor primite.

Tinand cont de nemultumirea unor concurenti, regretam ca nu am luat decizia de activare a traseului de backup si Felicitam toti concurenti pentru darzenia de care au dat dovada!

Speram ca, in pofida acestor probleme, sa va revedem la startul concursului urmator.

Foto: Adi Scurtu

Advertisements

About Radu

http://radusavin.ro
This entry was posted in 2014, BikeFest, Comana. Bookmark the permalink.