Sfaturi de la profesioniti: Ce cauciucuri sa folosim?

Logo-VelopediaIata cateva sfaturi de la George Dumitrescu, rider VelopediaShop, despre cum sa te pregatesti pentru competitia de la Comana in caz de noroi. Prognoza s-a imbunatatit pentru maine, asa ca sunt sanse sa scapam de noroi, insa sfaturile lui George sunt binevenite:)

Cum sa iti faci viata mai usoara la Comana

“Conform profilului cursei recomand:
– Anvelope intermediare precum (Specialized Ground Control; Maxxis Ignitor; Schwalbe Roket Ron ) (balon 1,9-2,1 max), Se pot folosi dupa plac si anvelope de noroi gen Kenda King Of Traction (balon 1,8-1.9) dar nu o vad ca pe o necesitate.
-presiune adecvata 2,4-2,7 max
– Recomandam de altfel si combinatii intre anvelope, chiar alegerea unei anvelope de noroi pentru roata fata (strict pentru stabilitate/incredere sporita), din punctul meu de vedere siguranta rotii fata este cu mult mai importanta decat tractiunea pe spate. Daca nu poti urca cu o anvelopa intermediara nu poti urca nici cu una de noroi.
-Recomad un ulei de lant pentru conditii de umiditate marita (Wet Oil)
– Pentru cei la doua ture, luati cu voi putin ulei, va fi de ajutor, daca nu aveti o sa gasiti la punctul de alimentare, baietii de la Velopedia vor fi acolo, pregatit ca pentru cupa mondiala.
-O aripa mica ce se prinde pe cadru (down tube ar fi de ajutor) astfel incat sa nu va stropiti foarte tare pe fata. (pana si profesionisti din World Cup o folosesc aka. Absalon, Kulhavy etc.)
-O geaca subtire pentru vreme umeda ar fi buna, va mentine uscat si temperatura corpului nu va avea de suferit ceea ce inseamna ca muschii se vor simti bine pe tot parcursul cursei
-Nu uitati de hidratare
– Pe noroi incercati sa nu fortati, pedalati constant, cu aceasi cadenta
– Nu incercati sa depasiti unde nu e spatiu, aderenta scazuta sigur va face din aceasta incercare un esec.
– Folositi mai mult frana spate pe coborari astfel incat sa nu pierdeti directia (deci, fundul in spatele seii pentru a duce centrul de greutate in spate frana spate si miscati bicicleta din pedale).
Sper sa nu fi uitat nimic. Daca am uitat voi fi acolo cu voi sa va sustin.”

Advertisements

About Radu

http://radusavin.ro
This entry was posted in 2014, BikeFest, Comana and tagged , , . Bookmark the permalink.