Prima Evadare – un Succes

start_primaevadare“Cel mai mare concurs de mountainbike din Europa de Est” – cum este numita Prima Evadare, este un eveniment de succes.

Ajuns la a 6-a editie, concursul care are loc in acest weekend, aduna constant la start 3000 de participanti. Pare putin surprinzator tinand cont ca traseul nu este dintre cele frumoase, fiind relativ plat, intrerupt de sosele aglomerate si avand mult noroi dupa ploaie. Buna organizare mentionata de cei care au participat precum si ancorarea carismaticului lider Daniel Sardan in comunitatea de biciclisti par sa reprezinte secretul.

Prima Evadare nu reprezinta doar un succes sportiv, ci si unul financiar. Sponsorii se inghesuie sa devina parteneri ai evenimentului si, conform acestora, suma din sponsorizari se ridica la 50.000 Euro. La aceasta se adauga cei 45.000 Euro din taxe, conform organizatorilor.
In ce priveste costurile, acestea sunt mai mici decat la oricare competitie de mountainbike daca le raportam la numarul de concurenti. Costurile variabile scad asimptotic datorita numarului mare de participanti, iar cele fixe, pentru amenajarea traseului, avizari, organizare etc, tind spre zero prin impartirea la numarul de concurenti. In plus, multe dintre servicii, cum ar fi elicopterul inchiriat editiile trecute, nu sunt achizitionate, ci prestate in baza unui parteneriat.
In aceste conditii, Prima Evadare nu este doar un succes sportiv, ci si un mare succes financiar.

De mentionat ca pana acum sunt singurii care au reusit asa ceva. Anul acesta cei de la Riders Club au incercat sa le calce pe urme, insa competitia lor a strans la start ceva mai mult de 600 de concurenti.

Poate parea ciudat acest articol dupa ce Daniel Sardan si echipa lui au contribuit decisiv la loby-ul negativ pentru concursul de la Comana. Noi ii consideram insa colegi de breasla pe toti organizatorii si incercam sa vedem cu obiectivitate Romania Pozitiva.

Advertisements

About Radu

http://radusavin.ro
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.