Accesul masinilor

TabereCuSuflet.116Administratia Parcului Natural Comana doreste ca masinile sa aiba acces pe traseele de concurs.
La fel ca la editiile trecute, Administratia Parcului isi da avizul pentru desfasurarea competitiei doar cu conditia ca organizatorii sa nu limiteze accesul masinilor pe traseele de concurs. Pentru Parc, masinile sunt o sursa de venit, intrarea acestora fiind taxata cu 15 Ron. De altfel sursa de venit este si concursul de mountainbike, Parcul percepand o taxa de avizare de 700 Ron. In trecut (mai 2013) Seful Parcului a estimat venitul din intrarea masinilor la 2000 Ron, solicitand o suprataxa de aceasta valoare pentru limitarea accesului.

In aceste conditii, pentru asigurarea securitatii, organizatorul va lua toate masurile posibile in aceasta situatie. Jandarmeria si Politia Comunala, a caror jurisdictie se termina la granita Parcului, vor comunica soferilor la intrarea in Parc faptul ca trebuie sa ruleze incet si cu atentie marita si sa parcheze pe margine, pentru a nu stingheri accesul concurentilor. In plus, in perioada startului, soferii vor fi rugati sa astepte evolutia plutonului, iar in zona Fantanii cu Nuc, 2 organizatori vor gestiona masinile astfel incat sa permita desfasurarea concursului.

Zona unde au acces masinile este pe primii 3 km ai traseului, intre start si Fantana cu Nuc. In aceasta portiune se face separarea concurentilor si, din pacate, mutarea traseului in padure nu este o optiune. Cei mai afectati vor fi cei de la Traseul TeamXpert, care vor evolua la a doua tura, cand padurea incepe sa se aglomereze, rasfirat, nu in pluton.

Advertisements

About Radu

http://radusavin.ro
This entry was posted in 2014, BikeFest, Comana, Trasee and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.