Modificare traseu

Taberecusuflet 017Un traseu si mai frumos pentru competitia din aceasta toamna🙂
Anul acesta a fost anul schimbarilor de traseu. In primavara am gasit padurea calamitata de pluguri, garduri si camioane de tonaj. Cu ajutorul dlor de la Ocolul Silvic si cu mult efort personal, am modificat traseele. Am urmat principiul “frumos si usor”, principiu dupa care ne ghidam in alegerea oricarui traseu, iar impresia generala a fost ca traseele au fost mai tehnice mai frumoase la competitia din primavara:)

Nu toata lumea a fost fericita insa. Pentru prima data de cand organizam competitia la Comana, Seful Parcului Natural, dl.Grigore, s-a suparat si a vrut sa blocheze concursul pentru ca blocam drumul forestier si a considerat ca turistii motorizati nu vor mai veni iar veniturile atrase din taxa de intrarea in parc (2000 Ron / zi sustine dansul) vor scadea. Asta in conditiile in care, pentru fiecare concurs, organizatorii platesc oricum parcului suma de 700 Ron. Taxa este pentru o “analiza preliminara a documentatiei pentru eliberarea avizului extravilan persoana juridica” si se plateste chiar daca traseul ramane acelasi …
Pe de alta parte, in ultimul timp fluxul de turisti in Parc a crescut mult iar zona a devenit mai civilizata, in parte si datorita efortului nostru.

Pentru a evita alte tensiuni am decis sa modificam din nou traseele, astfel incat sa evitam drumul forestier. Tot raul spre bine: Cu aceasta ocazie am pus in valoare o zona deosebita si am creat alte 2 portiuni noi de traseu, in lungime totala de 10 km. Traseele au capatat astfel un plus de lungime si de frumusete. Vezi noile trasee.

Am pastrat totusi o zona suficient de lunga de drum forestier la start, pentru a nu crea ambuteiaje. La tura a doua insa se va intra imediat in padure. Din motive de siguranta, concurentii care depasesc un termen limita (30 min) primii 3 km de la start vor fi opriti.
De asemenea, pentru a evita intalnirea cu masini, carute etc pe traseu, startul va avea loc mai devreme. Vezi programul complet.

Advertisements

About Radu

http://radusavin.ro
This entry was posted in 2013, BikeFest, Comana, TeamXpert Sports Events, Trasee and tagged , , . Bookmark the permalink.