Despre Trasee

TabereCuSuflet.264Traseele modificate sunt din nou ciclabile si frumoase si isi asteapta concurentii:) Iata cateva informatii de ultim moment:

Anul acesta s-au facut eforturi mari pentru ca traseele sa fie ciclabile. S-au nivelat potecile arate, s-a indreptata un mal care a alunecat, s-au acoperit sleaurile, s-a facut un pod nou si s-au reparat alte doua, s-au strans gunoaiele din Rezervatie, s-au indepartat crengi si s-au taiat copaci. Au mai ramas 3 copaci care trebuie sariti, acestia fiind in Rezervatie si avand un regim special. S-au folosit un tractor si un buldozer, pentru care le multumim Dlui Bica si Dlui Iulica Constantin de la Ocolul Silvic Comana.
A fost un efort mare si mai sunt multe de facut, dar acum traseele sunt din nou frumoase, asa cum le este renumele:)

Traseele au fost marcate in proportie de 80%, urmand ca astazi si maine sa se marcheze in totalitate. Traseele sunt marcate riguros. Speram sa nu avem surprize neplacute din partea grupului de biciclisti care strica marcajele si, ca sa fim siguri, vom mai parcurge odata traseele inainte de concurs. Dupa cum spunea razvan Juganaru, “tineti capul sus si nu aveti probleme”.

Traseul Bujorilor are 20 km si este diferit fata de anul trecut. Am ocolit gardul rezervatiei, iar noul traseu traverseaza mai multe colnice (urcari si coborari) toate ciclabile insa. Exista doua portiuni unde poteca arata a fost discuita. Pentru a tasa pamantul, padurarii au mers zilnic cu masina. Cu tot acest efort, pamantul a ramas destul de afanat. Puteti considera ca traseul are o portiune de 500 m mai tehnica. Participantii de la Tura de recunoastere au apreciat in mod deosebit aceasta bucata de traseu.

Traseul TeamXpert consta in doua bucle de Traseul Bujorilor. La prima tura se va intra in zona de start si se va trece pe sub arcada, apoi se va face o mica bucla si se va continua. In zona respectiva se va reduce viteza si se va merge cu grija marita. Vor fi organizatori care vor atentiona concurentii iar zona va fi marcata. Atentie de asemenea la drumul forestier, pe care pot fi intalniti concurenti care vin din sensul opus (doar pe portiunea plata de la Ocol pana la sosire) sau chiar masini. Incepand din acest an, masinile au devenit o sursa importanta de bani pentru Parcul Natural Comana si, numai dupa ce s-a insistat, a fost oprit accesul acestora pe durata concursului:(

Configuratia padurii nu permite trasee complet izolate. Traseul Copiilor intersecteaza in doua puncte Traseul Bujorilor / TeamXpert. Pentru a evita orice incident, inainte de aceste puncte vor fi organizatori care vor atentiona si ajuta concurentii in aceste zone.

Advertisements

About Radu

http://radusavin.ro
This entry was posted in 2013, Comana, Cupa Tabere cu Suflet, Trasee. Bookmark the permalink.