Refacerea traseelor

TabereCuSuflet.002A inceput refacerea traseelor de mountainbike din Parcul Natural Comana.

O mare parte din traseele de concurs au fost distruse in aceasta primavara prin arare sau prin transportul lemnelor cu utilaje de mare tonaj.  La inspectia din aceasta saptamana ne-am pus mainile in cap. Au fost alei intregi unde nu am putut folosi bicicleta. Urmele de roti sunt atat de adanci incat un ATV s-a rasturnat. “Sunt adevarate canioane” povesteste Bogdan din echipa de organizare.
Refacerea lor presupune un volum urias de munca, problema cea mai mare fiind suprafata zonei afectate: practic intreaga padure intre Canton si satul Mihai Bravu fiind arata. In aceste conditii traseele sunt impracticabile pe 75% din lungime.

Pentru a reface cat mai repede traseele, ne-am suflecat manecile si ne-am apucat de treaba. Un boldozer lucreaza deja la forestiera de pe marginea lacului, zona cea mai frumoasa, dar si cea mai afectata de transportul lemnelor. Aici pamantul pur si simplu a alunecat sub greutatea camioanelor.
In curand vom incepe nivelarea cu un disc special a zonelor arate si refacerea a 3 poduri, astfel incat duminica, 12 mai, la Tura de Recunoastere, sa putem merge pe noile trasee fara probleme.


Foto: Tabere cu Suflet

Advertisements

About Radu

http://radusavin.ro
This entry was posted in 2013, Trasee and tagged , , , . Bookmark the permalink.