Zambet pentru toti Copiii

Logo-Zambet-pentru-toti-copiiiIn 2012, Asociatia Tabere cu Suflet a oferit noi Zambete Copiilor prin programul Zambet pentru toti Copiii.

Asociatia Tabere cu Suflet s-a implicat mult in organizarea competitiilor de la Comana. Unul din proiectele Asociatiei este Zambet pentru toti copiii. Iata ce spun initiatorii proiectului:

Zambet pentru toti Copiii este un program prin care sunt ajutati copiii cu aptitudini speciale, proveniti din familii cu posibilitati financiare reduse. S

Andrei si Marc au 4, respectiv 6 ani. Cu o iarna inainte, cand a nins in Bucuresti, i-am gasit in parc. Incercau sa schieze pe schiurile Pitic ale Sarei. Iti trebuie multa determinare sa schiezi pe schiuri Pitic, fara clapari si cu legaturi din curele. Daca s-au descurcat pe pantele din parc, ne-am gandit ca au aptitudini suficiente pentru a se descurca si pe partie.
Parintii lor erau hotarati sa ii trimita in tabara insa, din pacate, mama, care lucra intr-o agentie de turism, a ramas fara servici. Colac peste pupaza, tatal a primit un singur salariu in ultimele 5 luni. Situatia este aspra, sunt multe familii cu probleme in aceste zile. Am considerat insa ca Marc si Andrei se califica, asa ca i-am luat cu drag in Tabara Piticilor si le-am daruit un Zambet :)

In Tabara de Revelion am ajutat o mama cu doi copii, oferindu-le o reducere de 50%. Charlotte, Paulian si Constantine sunt o prezenta constanta in Tabere cu Suflet. Au fost la mai multe iesiri cu bicicleta, precum si la o iesire la schi in urma cu un an. Pentru ca Charlotte traverseaza o perioada mai putin fasta profesional si familial, cu efecte in plan financiar, am decis sa o ajutam din toata inima.

In Tabara Olimpiada Copiilor am ajutat doi copii, pe Alex si pe Runi, ai caror parinti traverseaza o perioada mai putin fasta din punct de vedere financiar. Veniturile lor au scazut mult, iar acum se bazeaza doar pe salariul de medic al lui Victor. Stiti cat de slab sunt apreciati medicii in Romania, asa ca ne-am oferit sa ii ajutam prin programul Zambet pentru toti Copiii.

In Tabara de Halloween, doua persoane de la centrul HappyMinds au avut cheltuielile sustinute prin programul Zambet pentru toti Copiii.

Tot in 2012 am oferit si un alt Zambet, de aceasta data mai trist.
In premiera, am avut o surpriza mai putin placuta legata de seriozitatea unor parinti. O mama si-a inscris cei doi copii, pe Calin de 6 ani si jumatate si Adina de 5 ani, in tabara lui Mos Craciun. Ne-a spus ca traverseaza o perioada mai dificila, caci lucreaza in consultanta pentru fonduri europene si sunt intarzieri la plati, insa va primi niste bani si va veni sigur. Am blocat ferm doua locuri, invitand-o sa se inscrie in proiectul Zambet pentru toti Copiii ca sa o putem ajuta. Nu am primit insa vreun raspuns.
Cu cateva zile inainte de inceperea taberei, am intrebat-o daca vine cu noi, cu trenul, ca sa stim daca luam bilete. Ne-a raspuns ca “vine sigur” insa la gara nu a mai aparut si nici nu am mai primit vreo veste de la ea 😦
A fost o atitudine neserioasa pe care speram sa nu o mai intalnim in Tabere cu Suflet. Pentru a nu tulbura apele mai mult decat este cazul, am decis sa acoperim cheltuielile facute prin programul Zambet pentru toti Copiii.

Mai multe informatii despre copiii pe care am avut sansa sa ii ajutam prin programul Zambet pentru toti Copiii gasiti aici.

In 2012 am avut sansa sa ajutam 10 copiii, de 5 ori mai mult decat in primul an al proiectului si speram sa pastram rata de crestere. Sugerati-ne si alti copii despre care credeti ca ar avea nevoie de acest program si ajutati-ne sa facem mai mult bine. Iar daca povestim aceste lucruri nu o facem din slava desarta, ci pentru ca sa se “molipseasca” si altii iar lumea in care traim sa devina mai buna:)”

Text: Asociatia Tabere cu Suflet

Advertisements

About Radu

http://radusavin.ro
This entry was posted in 2012, Stories and tagged . Bookmark the permalink.