Mici rautati

ProtestConcursurile de la Comana si organizatorii acestora au parte de o multime de “mici” rautati.

In toamna trecuta, cineva din echipa de organizare a trecut pe la magazinul de biciclete din Sos Pantelimon. Intrand in vorba cu Razvan, unul dintre angajati, i-a spus ca urmeaza sa participe ca organizator la Comana Bike Fest. Razvan i-a vorbit in termeni nu foarte frumosi despre competitia noastra si l-a descurajat sa ne ajute intrebandu-l, printre altele: “De ce te duci? Astia nici bani nu iti dau”. Organizatorul respectiv, care nu vrea sa isi dea numele pentru a nu avea parte de un tratament “special” la magazin, i-a raspuns ca voluntariat nu presupune sume de bani si ca, oricum, are o motivare suficienta pentru ce face la Comana.
Am fost surprinsi sa auzim asta, pentru ca pe Razvan l-am ajutat in trecut dupa o intamplare ciudata despre care am vorbit la vremea respectiva.

A doua zi dupa concursul din toamna trecuta, un grup de ciclisti (foto), printre care si Razvan, au parcurs traseul de concurs. Ulterior am aflat de pe facebook ca iesirea lor, intitulata “Comana pe gratis”, era un protest prin care boicotau concursul 😦
In ziua respectiva avea loc o alta competitie, Cupa TeamXpert, pe un traseu partial comun. Observand grupul de ciclisti venind in viteza, fara a realiza cine sunt, le-am strigat sa aiba grija ca pe traseu se desfasoara un alt concurs. Nu au avut nici cea mai mica intentie sa opreasca. Ba mai mult, unul dintre ei s-a intors si a strigat ca daca vrem sa vorbim cu ei trebuie sa alergam dupa ei!? 🙂
Pana la urma au fost unele interactiuni neplacute intre exercitiul lor si concursul nostru, insa nu despre asta vrem sa vorbim. Dupa ce si-au terminat tura, s-au oprit la punctul de sosirea de la Casa Comana. Printre ei l-am recunoscut pe Razvan, asa ca am folosit prilejul si l-am intrebat de ce a raspuns in acel mod organizatorului de la inceputul acestui articol. S-a gandit un pic, apoi a recunoscut ca “a fost o mica rautate”. In paranteze fie spus, este de apreciat onestitatea lui Razvan:)

TraseuComana 014Ei bine, concursul acesta are parte de multe ‘mici’ rautati:
Ciclisti ‘binevoitori’ strica marcajele in intersectii, sau adauga altele pe carari gresite 😦
Competitia noastra este desfiintata pe forumuri de catre un grup de persoane (mai exact 25 de persoane), organizatori ai altor competitii sau din cercul acestora. Organizatorul concursului de la Pitesti scrie un articol pe care il difuzeaza “pe toate canalele”, in care isi propune “sa informeze” cat mai multa lume ca sa fie sigur ca la editia urmatoare Radu “nu mai gaseste 500 de fraieri”. Comentariile le deshide tot el (cine are habar despre manipularea in thread stie ce inseamna), spunand ca “personal n-as mai merge la acest concurs nici daca as fi platit”. Pe cativa sportivi cu renume, care vorbesc neutru despre concurs, ii acuza si ii defaimeaza. Ce mai, un adevarat lobby negativ.

Iata cateva ‘mici rautati’ de care avem parte. De fapt nu sunt mici. Fiecare cuvant aruncat la magazin, pe forumuri, la sponsori sau la concurenti, face mult rau si ne afecteaza.
Cineva spunea ca e nevoie de un obraz de rinocer ca sa continui. Asa ceva noi nu avem, asa ca am decis sa renuntam, schimband grupul tinta si numele celor doua concursuri in Cupa Tabere cu Suflet, respectiv Cupa Carcotasilor. Ca reactie, am primit o multime de mesaje care ne indemnau sa continuam, din partea concurentilor, a organizatorilor, voluntarilor si a sponsorilor. Multumim pentru incredere.
Cum parerea concurentilor este cea mai importanta, ne vom cumpara o piele de rinocer si vom continua!

Advertisements

About Radu

http://radusavin.ro
This entry was posted in BikeFest, Comana. Bookmark the permalink.