Comana Bike Fest 2011 | Povesti cu 2 roti

Comana Bike Fest.037Iata cateva impresii de la Comana Bike Fest 2011, ‘imprumutate’ de pe siteul Monicai Serachitopol.
“Îmi doream de mult să ajung în Pădurea Comana însă de-abia sâmbătă am reuşit să vizitez zona, în concurs. Ce pot spune, traseele din Pădurea Comana sunt visul oricărui MTB-ist. Poteci înguste ce şerpuiesc printre copaci, căţărări scurte dar solicitante, coborâri cu schimbări bruşte de direcţie, superb…Cei de la TeamXpert au mizat pe traseu ca fiind ingredientul cheie pentru un concurs reuşit.

Startul s-a dat decalat, cei de la tura lungă au pornit primii, la 10 fix iar cronometrarea s-a făcut cu cip. În acest concurs am încercat să evit principalele greşeli anterioare. Astfel, am ţinut cont de încălzirea de dinainte de start, esenţială şi hidratarea pe parcursul traseului. Ştiam că nu e o cursă grea aşa că am pornit mai încrezătoare.

Primii 3-4 km s-a alergat pe un forestier unde am strâns la greu praf între dinţi apoi s-a intrat în pădure pe o coborâre cam în forţă. Traseul prin pădure a fost de vis, mi-au plăcut mai ales coborârile pe poteci. Am reuşit să pierd şi marcajele dar zărind câţiva concurenţi m-am luat după ei. Trebuie să povestesc cum ţipam(chiar urlam) la unul dintre ei dacă E DE LA TURA LUNGĂ??? de teamă să nu fi încurcat traseele iar respectivul nu schiţa nici un gest. Ori mă ignora, ori era prea concentrat..mie îmi place să cred că avea căşti în urechi. Mi-a răspuns cel din spate: DA! Esti pe traseul lung! 😀 Phew, mă liniştisem.

Drumul de ţară ce făcea legătura între Pădurea Comana şi Pădurea Călugăreni a fost partea neplăcută a traseului, am înghiţit tone de praf, mă usturau ochii şi gâtul, ultima coborâre am făcut-o aşa prin ceaţă, nu vedeam nimic din cauza prafului ridicat de ceilalţi din faţă.

La punctele de alimentare nu am oprit deloc pentru că nu am avut nevoie decât de apă, mi-a ajuns cea din bidon.

Ultimii 3 km ai traseului au coincis cu primii 3, pe acelaşi forestier plin de praf. Aici am constatat că nu obosisem prea tare astfel încât mi-am permis să schimb pe foaia mare 🙂 )

După mine traseul nu a fost deloc dificil, coborârile erau periculoase doar dacă nu erai atent la schimbările bruşte de direcţie.

Tare frumos la Comana, am prins şi podiumul, cu ceva emoţii ce-i drept :P”

Citeste tot articolul

Advertisements

About Radu

http://radusavin.ro
This entry was posted in 2011, BikeFest, Comana and tagged . Bookmark the permalink.