Categorii la Comana Bike Fest

La Comana Bike Fest categoriile difera fata de cele intalnite la alte competitii de mountainbike.
La Comana Bike Fest, la ambele trasee, atat la masculin cat si la feminin, sunt doua categorii de copii: Juniori Mici (sub 8 ani) si Juniroi Mari (9-12 ani), o categorie de Seniori (peste 40 ani) si o categorie Open (Generala) in care intra toti participantii. Astfel, un concurent poate teoretic sa urce de doua ori pe podium. Lucrul acesta s-a intamplat de mai multe ori:
– in mai 2011, cand dra. Pavel Ana-Oriana Gabriela, junioare (la aceea editie, erau considerati juniori copiii sub 15 ani), a castigat locul I la categorie si locul II la general,
– in mai 2012, cand dl.Ion Cotofana, senior, a castigat locul I la categorie si locul III la general,
– in oct 2012, cand dna.Badoiu Cristina, senioare, a castigat locul I la categorie si tot locul I la general.
Impreuna cu ceilalti organizatori, am decis alegerea acestor categorii, in urma participarii la peste 100 de competitii la Schi, Adventure race sau Mountainbike cu diverse forme si categorii de premiere. Motivul principal este legat de promovarea valorilor competitiei si sustinerea spiritului de competitie in primul rand la categoria Open.
Din pacate, acest lucru a atras reactii virulente din partea unor concurenti. In mai 2012, concurentul de pe locul IV, Craciunas Bogdan, a considerat ca a fost defavorizat si a lansat mai multe comentarii defaimatoare la adresa organizatorilor.
Incercam sa tinem cont de aceste nemultumiri si sa gasim solutii. Una ar fi crearea altor 4 categorii speciale, care sa acopere concurentii intre 13 si 39 de ani, fara sa schimbe insa importanta categoriei Open.

Advertisements

About Radu

http://radusavin.ro
This entry was posted in BikeFest, TeamXpert and tagged . Bookmark the permalink.