Reguli de conduita in competitiile de mountainbike

Iata cateva reguli simple, pentru a ne bucura de cursele de mountainbike.

 1. La cursele la care exista posibilitatea ca riderii mai lenti sa fie ajunsi din urma de riderii din frunte (curse cu mai multe ture) riderii mai lenti trebuie sa dea prioritate riderilor din frunte.
 2. In cazul in care mai multi rideri cu sanse reale la aceeasi pozitie se afla in intrecere directa, riderul din fata nu are obligatia sa cedeze locul. Riderul din fata are obligatia de a nu obstructiona intentionat riderul din spate pentru a impiedica progresul acestuia. In cazul unei depasiri, responsabilitatea apartine riderului care depaseste, nu a celui din fata.
 3. Riderul care intentioneaza sa depaseasca prin dreapta va striga “Tine stanga” sau “Vin prin dreapta” si vice versa, suficient de tare pentru a fi auzit de cel pe care urmeaza sa il depaseasca. Daca riderul din spate nu striga, atunci riderul din fata poate presupune ca cel din spate nu doreste sa depaseasca.
 4. Riderul care este depasit ofera spatiu functie de indemanarea sa.
 5. Riderul care depaseste trebuie sa tina cont de posibilitatea ca riderul depasit sa aiba un nivel de indemanare scazut si sa ia in considerare eventualele dezechilibrari ale acestuia.
 6. Intr-o portiune de push bike, riderii pe bicicleta au prioritate. Un rider care face push bike poate depasi un rider pe bicicleta numai daca nu afecteaza in vreun fel progresul acestuia.
 7. In cazul unei defectiuni mecanice, trasa de concurs trebuie eliberata cat mai repede, astfel incat riderii din spate sa nu fie afectati.
 8. In cazul urcarii unei pante sau traversarii unui obstacol, daca nu reusiti dati-va la o parte imediat pentru a nu incurca pe cei din spate. Nu va opriti la capatul pantei sau la iesirea de pe un obstacol, daca acest lucru poate crea probleme celor din spate.
 9. In cazul unui accident:
  1. Opriti-va si oferiti ajutorul daca este cazul.
  2. Asigurati zona astfel incat alti rideri sa nu intre in accidentat.
  3. Nu interveniti daca nu aveti cunostinte medicale. Anuntati cat mai repede organizatorul, salvarea sau primul punct de control.
 10. Nu uitati sa zambiti. Concursul este doar un prilej sa ne bucuram si sa facem miscare in natura 🙂

Regulile au fost indicate de Dl. Alexandru Lazar si se gasesc aici.

Advertisements

About Radu

http://radusavin.ro
This entry was posted in BikeFest and tagged , , , . Bookmark the permalink.