Accident

Editia din aceasta tomana nu a fost ocolita de evenimente mai putin placute:( Cel mai regretabil a fost accidentul unui copil de 11 ani.La tura lunga au concurat doar doi copii. Unul dintre ei a fost Andrei. A cazut imediat dupa start si si-a rupt mana. Iata ce ne-a scris tatal sau:

Salut Radu,
Cred ca l-am identificat pe cel care l-a bagat pe Andrei in sant (in masura in care seamana destul de bine cel filmat din spate de pe camera mea de pe bicicleta cu o poza din cele publicate pe site-ul competitiei, nr. 17 Blidea Sergiu). Ceea ce m-a deranjat personal mai mult decat faptul ca a intrat in el (desi avea aproape 3 m in stanga sa-l ocoleasca dar probabil nu a vrut sa intre prin pietre sa piarda din viteza si nici macar nu a anuntat ca-l depaseste) este faptul ca nu s-a oprit sa vada ce s-a intamplat cu cel pe care l-a accidentat. In acelasi timp vreau sa-i multumesc celui care s-a oprit imediat in spatele lui si a deviat cursa pe stanga si a evitat sa-i mai treaca vreunul eventual peste picioare. Din pacate nu stiu cine a fost
[n.a. este vorba de dl. Nicolae Ghincea de la Editura Sophia]. Evenimentul s-a produs doar la cateva secunde dupa ce, observand ca mai erau unii care veneau mai tare din spate, l-am mutat pe Andrei pe dreapta pe poteca (sa poata si accelera sa nu incurce prea mult pe cei care mergeau mai repede) si ma pregateam sa trec si eu pe dreapta in spatele lui sa-l protejez, asteptand sa treaca mai intai pe cei doi (din extrasul de film de pe camera mea) dupa ce am lasat suficient spatiu sa treaca (fie printre noi, fie prin stanga mea).
Problema este ca toti concurentii ar trebui sa inteleaga ca este o competitie de amatori si mai mult decat o plasare buna in clasament conteaza sportivitatea, fair-play-ul. Mai mult, sunt raspunzatori ptr. tot ceea ce fac atat moral cat si de ce nu, penal. Chiar daca sunt in padure nu trebuie sa se comporte ca in padure macar din motiv ca pot fi identificati (mai ales ca se filmeaza si fotografiaza f. mult).
Ti-am scris tocmai ca esti un tip deschis si vrei sa faci totul mai bine si sa eviti si astfel de evenimente.
Din pct. meu de vedere, sper ca mana sa i se vindece repede si o sa recupereze si cu scoala si cu alte activitati in care este implicat. Dar cu siguranta va ramane cu sechele, am sa-l scot mai greu din casa, mai ales cu bicicleta (oricum faceam eforturi sa-l conving sa faca sport).
Eu iti multumesc pentru efortul tau in organizarea a astfel de evenimente si ptr. grija care o porti. Probabil ca te vei gandi mai mult la faptul ca aceste competitii se desfasoara in Romania si ai din pacate un procent mare de oameni mai putin civilizati.
Din partea mea, felicitari pentru modul cum te implici.

Numai bine,

George”

Pentru a evita astfel de accidente, la editiile viitoare copiii vor beneficia de si mai multa atentie. Vor avea un traseu cu totul diferit de cele pentru adulti, iar startul lor va fi separat. Vezi regulile de conduita in competitiile de mountainbike.

Din pacate, competitiile de mountainbike nu sunt lipsite de accidente. Iata altul, mult mai tragic, petrecut in acest an.

Advertisements

About Radu

http://radusavin.ro
This entry was posted in 2012, BikeFest, Comana and tagged , , , , . Bookmark the permalink.