Trasee Comana Bike Fest

La Comana Bike Fest se va concura pe doua trasee, Traseul Lacul Comana si Traseul Bujorilor, la fel ca la primele doua editii. Traseele au fost usor modificate fata de concursul din primavara.
Poate ca ati remarcat ca am lasat marcajele din primavara. Nu am facut acest lucru pentru ca nu ne interseaza partea Eco, ci pentru ca, impreuna cu cei de la administrarea Parcului Natural Comana, ne-am gandit sa deschidem traseele Tabere cu Suflet publicului.
Lasand marcajele, oricine si oricand a dorit, a avut posibilitatea sa mearga cu bicicleta pe traseele de concurs.

Intentia era sa folosim aceleasi trasee, insa la inceputul lunii, cand ne-am apucat sa marcam traseele, am constatat cateva schimbari majore. Furtunile din aceatsa vara au afectat padurea, lasand urme pe trasee, unele poteci au fost arate de catre cei de la Ocolul Silvic iar in satul Crucea de Piatra, spre surprinderea noastra, ulitele satului au fost asfaltate.

Ca urmare am facut urmatoarele modificari:
1. Am modificat traseul turei scurte inainte de Punctul de Alimentare. Nu se mai merge pe poteca arata de langa sat, traseul face o mica bucla si ajunge la Punctul de Alimentare pe un singletrack “de zile mari” spun cei care au fost pe traseu.

2. Am tinut cont de feedbackurile primite (desi nu am convingerea ca sunt 100% obiective) si am scos returul pe singletrailurile de langa Pepiniera. Acum intoarcerea se face pe acelasi drum forestier pe care incepe concursul, la fel ca anul trecut in toamna.

3. Traseul lung nu mai ajunge in rucea de Piatra. Traseul se desprinde din drumul forestier si incepe sa urce pronuntat in stanga, inatalnind traseul vechi in partea de sus.

Nu am putut folosi poteca descoperita anul trecut, de pe malul Neajlovului. Desi lacul care bara drumul a secat, urmele tractoarele s-au intiparit atat de adanc in pamantul uscat, incat se modifica apreciabil gradul de tehnicitate, iar placerea scade proportional.

Din aceste motive traseele au fost scurtate, fara a pierde insa din frumusetea initiala. Lacul Comana are acum aprox 33 km iar Traseul Bujorilor 19 km. Trackurile orientative le puteti gasi aici: Traseul Lacul Comana si Traseul Bujorilor. Sunt partial desenate, motiv pentru care nu recomandam utilizarea exclusiva a trackului descarcat.

Avem si un traseu de backup, de vreme rea, dar, la cum arata prognoza, nu o sa avem nevoie de el. Chiar ar fi fost bine sa mai ploua, ca sa curete praful pe forestier.
Pe de alta parte, sistemul de izvoare din padure dreneaza foarte bine. In weekenduri in care ploile afectau grav concursuri ca Prima Evadare sau Geiger 2010, la Comana se putea merge fara probleme, aproape imediat dupa ploaie.

Advertisements

About Radu

http://radusavin.ro
This entry was posted in 2011, BikeFest, Comana. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s