Tura de recunoastere

Astazi am fost la tura de recunoastere. Au fost o multime de biciclisti de toate varstele, unii veniti sa vada traseele, altii doar ca sa se bucure de ziua frumoasa de toamna. Iata cum a fost tura in viziunea Ramonei. Enjoy!

Dimineata calduroasa de toamna. Ne-am adunat o parte din voluntari si alte persoane care doreau sa faca traseele marcate in prealabil de Radu.
Am pornit plini de entuziasm pe drumul forestier ce se trezea agale sub rotile bicicletelor noastre, spulberand praf si pietricele. Dupa ceva vreme am intrat in padurea nemaipomenit de frumoasa, strabatuta de razele soarelui si decorata cu frunze galbene ce se desprindeau timid, dansand pe liniile fine trasate de lumina blanda a diminetii. Panglicile alb negru fluturau vesele prin copaci, aratandu-ne prietenoase drumul de urmat. Sagetile si X-urile bine plasate te ajutau sa-ti dai seama care e directia buna daca unele poteci se intersectau.
Alternand portiuni de drum drept in care puteai accelera, jongland cu schimbatoarele de viteza, coborari abrupte in care iti testai franele si aderenta cauciucurilor pe spate in special, urcusuri in care puteai alege sa mergi pe langa bicicleta sau sa iti incerci taria muschilor, traseul e usor de parcurs si are un farmec aparte dat de mediul natural in care e plasat. Mi-au placut si portiunile in care drumul se ingusta foarte mult iar vegetatia era foarte aproape de tine.
A fost o experienta de neuitat, caci eram departe de zgomotul orasului, toata linistea aceea si senzatia de armonie ce emana din padure, lumina si aer curat cu siguranta m-a reimprospatat din plin, alaturi de bucuria care mi-o da mersul cu bicicleta.

Text & foto: Ramona Preotu

Asteptam si alte impresii de la participanti 🙂 Le vom posta imediat cum le vom primi.

Advertisements

About Radu

http://radusavin.ro
This entry was posted in 2011, TeamXpert BikeFest, Uncategorized and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Tura de recunoastere

 1. Dan C says:

  Era marfa si o filmare on-board cu o camera mica, dar cred ca cer prea multe :).
  Exista macar o schita a traseului?

 2. Radu says:

  Din pacate da 🙂 Poate la concurs.
  Traseele insa au fost actualizate. Gasiti info aici: https://mtb.teamexpert.ro/concurs/trasee/

 3. Salut,

  Sunt noroaie / balti pe traseu?

  Am experienta(neplacata) a Primei Evadari de anul acesta si mi-ar placea sa nu o repet 🙂

  Multumesc

 4. Radu says:

  Buna ziua

  Nu sunt balti, din contra. A fost asa de seceta incat au secat pana si micile lacuri.
  In plus, dupa cum spuneam in alt articol https://mtb.teamexpert.ro/2011/09/21/trasee-comana-bike-fest/, am facut si un traseu de backup in caz de ploaie.
  Tineti cont ca sistemul de izvoare din padure dreneaza foarte bine. In weenduri in care in alte parti concursuri erau afectate de ploaie, la Comana se putea merge fara probleme.
  Si mai e ceva, dar sper sa nu fim acuzati de obraznicie. De cand facem concursuri nu am prins un weekend cu probleme, ceea ce ne da mare incredere ca si acum va fi vreme perfecta.

  Va asteptam cu drag!

 5. Pingback: Concurs la Comana « TabereCuSuflet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s